Aktualno

Trajne spremembe s transformacijo prehranskih in psiholoških vzorcev

Pričetek 25.11. ob 19:00 uri

Trajanje 12 tednov

Skrivnost zdravega življenja
so preproste spremembe in
odgovornost do samega sebe

Prehranski coaching s psihološkimi vsebinami je proces, ki vključuje analizo začetnega stanja, postavljanje ciljev in postopno vpeljavo sprememb. Tega se lotimo korak za korakom, na zabaven način, s katerim odrekanje zamenjamo z odkrivanjem novih možnosti in dodajanjem pestrosti v naš življenjski slog. Je tudi proces spoznavanja sebe, učenja poslušanja svojega telesa in razumevanja prehranskih potreb in navad. Je pot, ki vodi k boljšemu počutju in dolgotrajnim spremembam, ki imajo vsesplošen pozitiven vpliv na kakovost našega življenja.

Prehranski coaching

Prehranski coaching

Namenjen je vsem, ki si želijo vzeti življenje v svoje roke, si povrniti dobro počutje, prekiniti začaran krog hujšanja in si ustvariti prehranski načrt, ki je optimalno prilagojen njihovim potrebam in življenjskemu slogu. Prehranski coaching je torej primerno za vse, ki si želijo spremeniti svoje prehranjevalne navade tudi preko spremembe emocionalnih vzorcev, si preko boljšega telesnega počutja ustvariti pozitivno samopodobo ter hkrati dolgoročno vlagati v svoje zdravje.

Prednosti programa
Ključ do uspeha leži v pristopu. Program namreč ne sledi nobenim ozko opredeljenim dietnim zapovedim, temveč temelji na praktičnem pristopu, oblikovanem po meri posameznika. Kaj to pomeni? V okviru programa ne boste dobili jedilnika in seznama prepovedanih in dovoljenih jedi, temveč si boste svoj prehranski načrt izdelali sami. Dobili boste torej praktično znanje in orodja, s katerimi si boste sami izoblikovali način, ki bo ustrezal vam in vašemu načinu življenja. Druga prednost pa leži v celostnem pogledu, pri katerem se dotaknemo še drugih življenjskih področij, ki so prav tako pomembna za ustvarjanje ravnotežja.

Prehranski coaching

Prehranski coaching

Pogledali bomo tudi koliko k prehranjevanju prispevajo naše emocije, kakšna je razlika med čustveno in fiziološko lakoto ter kako na nas vplivajo omejujoča prepričanja. Vprašali se bomo kaj so naše globoke želje in potreb ter kako poiskati način za njihovo zadovoljitev, da ne bomo emocionalnih razočaranj, praznine in stresa odpravljali s hrano. Podrobneje se bomo seznanili z nešteto sprožilci, ki na dnevni bazi stimulirajo našo potrebo po prekomernem emocionalnem hranjenju, da se boste znali na njih pripraviti in ustrezno odzvati.  Na koncu bomo zelo konkretni v oblikovanju novih strategij in plana, ki nas bo korak za korakom povedel v novo življenje.  Vse to bomo podprli z ozaveščanjem pomena telesa in tega kaj le to nosi v odvečnih kilogramih, zakrčenostih in bolečinah ter iskali udobje v gibanju, da bi se z drugačnim odnosom  ponovno povezali z njim.
Svetovanje se izvaja v manjših skupinah do deset oseb ali individualno. Prednost skupinskega programa je med drugim tudi ta, da omogoča lažje doseganje ciljev, saj skupinska dinamika in podpora soudeležencev programa ter izmenjava izkušenj pripomorejo k izoblikovanju novih perspektiv. Delo v majhni skupini pa obenem dovoljuje, da je vsak posameznik deležen pozornosti, ki jo potrebuje za svoj napredek.

Kot udeleženec/ka programa boste:
• postavili in dosegli cilje na zabaven način, ki vam bo povrnil moč
• delali na doseganju in ohranjanju idealne telesne teže
• razumeli in zmanjšali željo po hrani in odvisnost od nje
• razširili znanje o novih živilih in kako jih vključiti v svojo prehrano
• pridobili motivacijo za spremembo svojih prehranjevalnih navad
• povečali raven energije in razumeli povezavo med hrano, emocijami, potrebami in počutjem
• izvedeli, kako pripraviti okusne in zdrave obroke v kratkem času in ozavestili vaše psihološke vzorce povezane s prehranjevanjem
• se vsaj deloma osvobodili emocionalnih bremen in bolečin katere nosi vaše telo
• pridobili znanje, ki vam bo omogočalo zavedno sprejemanje odločitev glede prehrane

 

Potek
Programi so poglobljeni, a hkrati zabavni, interaktivni in usmerjeni k doseganju praktičnih rezultatov. Skupinski program traja 12 tednov in vključuje eno tedensko srečanje po 2 h, tedenske napotke in izročke. Vsi programi so fleksibilni do te mere, da najbolje služijo interesom udeležencev in jih usmerjajo k napredku. Udeleženci so namreč tisti, ki v veliki meri sooblikujejo program.

Individualno svetovanje

Program vključuje 1 uro individualnega prehranskega coachinga in 1 uro individualnega psihološkega coachinga.

Cena: 12 tednov po 2 uri + 2 osebna coachinga = 380 eur

Coaching se izvaja v Studiu Telodrom – tvoj vadbeni dom na Kolarjevi 47 v Ljubljani.
Začetek individualnih programov je po dogovoru, termini skupinskih programov pa bodo objavljeni na spletni strani www.telodrom.com in v rubriki Dogodki.

Z vami bodo:

Romana Bizilj, health coach

Tanja Maljevac, psihodinamska psihoterapevtka

Martina Mihić, fizioterapevtka

 

Dodatno nudimo tudi pakete individualnih coachingov:

  • 5 psiholoških coachingov po 1 h– 180 eur
  • 5 prehranskih coachingov po 1 h – 180 eur
  • 10 prehranskih coachingov po 1 h – 300 eur
  • 10 psiholoških coachingov po 1 h – 300 eur

Za vsa vprašanja in komentarje smo dosegljivi na elektronskem naslovu
romi@telodrom.com  ali telefonu 031 335 465.

Za spremembe ni nikoli prezgodaj, poskrbite, da ne bo prepozno
in vzemite zdravje v svoje roke danes!