Joga

Joga je umiritev miselnega toka. Joga je točka miru.

Prakse joge se med seboj razlikujejo. Ni boljše ali slabše prakse. Je le tista, ki odklene vrata v vašo notranjost. Lastna izkušnja je vrednejša od nešteto besed. Zato vabljeni na obisk.

PROGRAMI

HATHA FLOW, Vinjasa

Fizično zahtevna vadba, osnovana na stilu Ashtanga Vinyase. Z vadbo razvijamo dinamično moč telesa in gibljivost. Je kreativna oblika hatha joge, ki je pogosto zanimiva za aktivne osebe, ki so le s težavo statični. Vadba je primerna za bolj razgibane in fizično pripravljene osebe, ki v naglici vsakdana niso popolnoma opustili športnih aktivnosti in nimajo resnih fizičnih omejitev. Razvoj sposobnosti za umiritev tako prihaja skozi gibanje. Zahtevnost je prilagojena skupini, zato je program primeren tako za začetnike kot tudi poznavalce.

HATHA JOGA

Praksa Hatha joge poživi naše telo in umiri um. Raznolike telesne tehnike ( asane), delovanje v skladu z dihom, usmerjena pozornost so različna orodja, ki nas učinkovito usmerijo v trenutek tu. Program je namenjen vsakomur, ki si želi naučiti celovitega delovanja, kot so telo, dih in um zbrani v eni točki pozornosti.
Hatha joga je eliksir, ki napolni vse ravni našega zavedanja.

HATHA JOGA IN MEDITACIJA

Vadba hatha joge telo pripelje do faze, kjer je um umirjen in pripravljen na meditacijo. Meditacija lahko zajema široko paleto povsem različnih tehnik, čeprav same tehnike niso meditacija. So le orodje, ki našo pozornost intenzivno usmerijo v predmet opazovanja. Meditacija se začne, ko ostane le še občutek. Um je med tehniko aktiven, da se med meditacijo odmakne občutku…

SHAKTI FLOW

Shakti pomeni življenjska energija. Shakti flow je dinamična joga praksa, ki s prehajanjem iz asane v drugo v ritmu ujjai diha čisti energetske kanale. Vzpostavlja energetsko in fizično ravnovesje. Umiritev uma in pozornost, obrnjena vase omogoči, da pozorno spremljamo svoje fizično telo v asanah. Zaporedje asan je tekoče in intenzivno, skrbi za boljšo gibljivost, moč, vzdržljivost telesa (mišic in sklepov) in za ravnotežje. Težavnostna stopnja Shakti flow je prilagojena znanju skupine. V njej ste zaželeni začetniki, saj vas varno pripeljemo do osnovnega znanja in samostojne prakse asan, kot tudi dolgoletni praktiki joge, ki so vam v izziv težji položaji.
Intenzivno prakso zaključimo z globoko relaksacijo ali drugimi meditacijskimi tehnikami.

JIN JANG JOGA

Gre za delovanje med gibanjem (jang) in mirovanjem (jin). Gre za kombinacijo pasivnih in aktivnih položajev s pomočjo znanj, ki izhajajo iz tradicionalne hatha joge ter taoističnih in japonskih metod za doseganje globljih stikov z energijami telesa in občutki.
Z jang položaji se razvija notranja toplota, osnovna moč, ravnotežje in vzdržljivost, zdravje in vitalnost. Z jin položaji pa se s pomočjo tišine raziskuje notranji prostor, od koder se črpa resnična moč. Poudarek je na krepitvi in negovanju telesnega, čustvenega in umskega stanja, pri čemer se upošteva naravni ritem. Praksa jin- jang joge nam pomaga pri učenju mirovanja v gibanju in gibanju v mirovanju.

JIN JOGA

Jin joga je danes poznana kot najbolj globoka joga, saj je usmerjena na naša najbolj globoka telesna tkiva v telesu, ki se v jang slogu (mišice) praktično ne uporabljajo. Udeleženci se skozi določene vaje osredotočajo na umirjanje telesa in dihanja ter s tem tudi uma. S počasnim in nežnim vztrajanjem bomo spodbujali tudi uravnoteženje energijskih poti (meridianov) in tako okrepili tok energije glede na letni čas. Zaradi svoje nežne in tihe narave se je jin joga izkazala tudi za najbolj učinkovito metodo pri doseganju hitrejše fleksibilnosti in razvijanju meditativnih izkušenj.

INDIVIDUALNI PROGRAM JOGE

Potrebujete spremembo? želite v svoje življenje vnesti več miru, pridobiti sposobnost koncentracije, prebuditi svoje telo, morda preseči svoje trenutne omejitve? Imate zatrpan urnik? Vam skupinske vadbe ne ustrezajo? želite obravnavo, ki se prilagodi vašemu življenjskemu stilu? Individualen program vam je pisan na kožo.
Na uvodni uri se jasno začrtajo cilji posameznika in program se iz ure v uro približuje namenu, ki je zastavljen .
Z individualnim programom se naučite učinkovito delovati na vse ravni svojega življenja, aplikativnost jogijskih tehnik je uporabna tako v zasebnem kot v poslovnem svetu.
Prilagojeno posamezniku program poveže delovanje telesne, razumske, čustvene in energetske ravni našega bivanja…