Prehranski coaching

Prehransko svetovanje

Prehranski coaching  – naložba vase za katero si boste večno hvaležni.

Hrana daje užitek v ustih le eno minuto, v želodcu biva nekaj ur, na telesu lahko tiči mesece ali celo življenje.

V poplavi navzkrižnih informacij o prehrani je veliko ljudi zmedenih glede tega kaj in kako jesti. Se sprašujete, katera dieta je prava za vas ali pa zmedeni stojite pred policami z različnimi čudežnimi tabletkami, ki obljubljajo topljenje maščob? Se vam na knjižnih policah prašijo dietni priročniki, ki ste jih samo prelistali in kmalu zaprli? Ste naveličani večnega hujšanja in odrekanja, ki ne prinese rezultatov? Ne morete shujšati, čeprav ste stalno na dieti? Morda si želite več energije ali pa vas zanima,  kako zmanjšati stres. Mogoče pa bi le radi našli način, kako kuhati zdravo za vso družino ali otroke pripraviti do tega, da bodo jedli zelenjavo. Če ste si kdaj postavili katero od zgornjih vprašanj, berite dalje.

Prehransko svetovanje je namenjeno vsem, ki si želijo vzeti življenje v svoje roke, si povrniti dobro počutje, prekiniti začaran krog hujšanja in si ustvariti prehranski načrt, ki ustreza vašim potrebam in življenjskemu slogu.

Program za spreminjanje prehranskih navad, odnosa do sebe in lastnega telesa.

Prehranski coaching ni tipično svetovanje o prehrani. Je mnogo več. Ne ponuja samo informacij o tem, kaj in kdaj jesti, temveč je osredotočen na morebitne omejitvene dejavnike kot so npr. lastno prepričanje o tem, da ne bomo zmogli uvesti bolj zdravo prehrano v svoj vsakdan, da mi nikoli ne bo uspelo shujšati, da nimam časa in znanja za pripravo zdravih obrokov ipd.

Prehransko svetovanje je proces, ki vključuje analizo začetnega stanja, postavljanje ciljev in postopno vpeljavo sprememb.

Tega se lotimo korak za korakom, na zabaven način, s katerim odrekanje zamenjamo z odkrivanjem novih možnosti in dodajanjem pestrosti v naš življenjski slog. Je tudi proces spoznavanja sebe, učenja poslušanja svojega telesa in razumevanja prehranskih potreb in navad. Je pot, ki vodi k boljšemu počutju in dolgotrajnim spremembam, ki imajo vsesplošen pozitiven vpliv na kakovost našega življenja.

Prednosti in posebnosti programa:

Ključ do uspeha leži v pristopu. Program namreč ne sledi nobenih dietnim zapovedim, ni osnovan na teoriji, temveč na praktičnem pristopu oblikovanem po meri posameznika. Kaj to pomeni? Na programu ne boste dobili jedilnika in seznama prepovedanih in dovoljenih jedi, temveč si boste svoj prehranski načrt izdelali sami. Dobili boste torej praktično znanje in orodja, s katerimi si boste sami izoblikovali način, ki bo ustrezal vam  in vašemu načinu življenja. Druga prednost pa leži v celostnem pogledu, v katerem se dotaknemo še drugih življenjskih področij, ki so prav tako pomembna za ustvarjanje ravnotežja.

Svetovanje se izvaja v manjših skupinah do deset oseb ali individualno. Prednost skupinskega programa je med drugim tudi ta, da omogoča lažje doseganje ciljev, saj skupinska dinamika in podpora soudeležencev programa ter izmenjava izkušenj pripomorejo k pridobivanju novih perspektiv in dodani vrednosti. Delo v majhni skupini pa obenem dovoljuje, da vsak posameznik dobi pozornost, ki jo potrebuje za svoj napredek.

Kot udeleženec/ka programa boste:

  • postavili in dosegli cilje na zabaven način, ki vam bo povrnil moč
  • delali na doseganju in ohranjanju idealne telesne teže
  • razumeli in zmanjšali hrepenenja in odvisnosti od hrane
  • povečali raven energije in razumeli povezavo med hrano in počutjem
  • izvedeli, kako pripraviti okusne in zdrave obroke v kratkem času
  • pridobili znanje za celo življenje, ki vam bo omogočalo sprejemanje pametnih odločitev

Zakaj bi se odločili za to?

Naložba v lastno zdravje je najboljša naložba, ki jo lahko naredite.

Eno izmed pomembnih komponent za optimalno zdravje pa predstavlja prav prehrana. Zdravo telo nam omogoča, da živimo polno življenje, imamo dovolj energije za uspešno delovanje in uživanje v aktivnostih, ki nas veselijo.

Vedno več raziskav potrjuje povezanost prehrane z razvojem različnih bolezni. Alergije, hormonsko neravnovesje, ‘kronične bolezni’ in rakava obolenja so postali stalnica v življenju modernega človeka. Vedno hitrejši tempo življenja in z njim povezan stres vplivata na porušeno ravnotežje – ustrezna prehrana pa je mnogokrat prvi korak k ponovni vzpostavitvi, nasprotno pa je lahko neustrezna prehrana tista, ki stanje še poslabša. Žal pa za reševanje težav ljudje velikokrat posežejo po bližnjicah, ki problem obravnavajo enostransko in situacije ne rešijo, temveč dolgoročno še poslabšajo. Sprememba prehranjevalnih navad in načina življenjskega po navadi zadnji korak za katerega se odločijo, saj velja zmotno prepričanje, da je zdravo prehranjevanje pusto in povezano z odrekanjem, čeprav v resnici velja prav nasprotno.

Za spremembe ni nikoli prezgodaj, sami pa lahko poskrbite, da ne bo prepozno.

 

 

 

 

Trajanje skupinskega programa je 12 tednov in vsebuje eno tedensko srečanje po 1,5  h. Program poteka v vadbenem centru Telodromu.

CENA: 12 – tedenski program stane 150 EUR ( plačilo lahko na 3- mesečne obroke)

Program vodita Sara Jager, ki je diplomirala na Institute for Integrative Nutrition in pridobila naziv Health Coach in Romana Bizilj, certificated Health coach in svetovalka za celostno prehransko obravnavo

Za več info in prijave lahko pokličete na 031 335 465 ali info@telodrom.com ali pa nas kontaktirajte preko spodnjega obrazca

Naziv (*)

E-pošta (*)

Telefon (*)

Naslov sporočila

Sporočilo