Testiranja in meritve

1. Analiza telesa

Vas zanima stanje vašega telesa in zdravja? Želite izboljšati svoj telesni izgled in počutje? Želite izvedeti ali je vaše telo grajeno uravnoteženo? Ste se odločili za redno telesno aktivnost, pravilno prehrano, pa bi želeli zagotovilo, da ste na pravi poti do uspeha?

Meritev sestave telesa je prvi korak k preventivi, prepoznavanju telesnega stanja, izboljšanju zdravja in telesnega izgleda.

S posebno napravo Tanita merimo morfološke spremenljivke: določanje indeksa telesne mase, maščobno maso, mišično maso, kostno maso, procent vode v telesu, bazalni metabolizem.

Dobili boste vpogled v vaše telo in ga končno spoznali. Spoznali boste kake so vaše individualne potrebe po hrani. Dobili boste natančno obrazložitev, koliko kcal dnevno sploh potrebujete za vzdrževanje teže? Kakšna je moja prebava in presnova? Kako to izboljšati?Koliko kcal moje telo rabi da maščobo izgubi?Koliko imam telesne maščobe, koliko imam tiste maščobe, ki se drži notranjih organov, ki prinaša sodobne bolezni današnjega časa, kako hiter je moj metabolizem, kolika je mišična masa, kakšen stres imam in kako to vpliva na moje telo, kolika je starost mojega telesa ( ne glede na dejansko starost) na podlagi vseh izmerjenih dejavnikov?

ZANIMA ME

2. Športna diagnostika

Za uspešen trening je pomemben dober in učinkovit program, ta pa je lahko ustrezen le, če čim bolje poznamo naše trenutno stanje. Program je lahko tudi neučinkovit. Slab trening program ne bo izboljšal tistih sposobnosti, ki jih želimo izboljšati, morda jih bo celo poslabšal. Mogoče pa nekdaj sicer dober trening program, sedaj ne zagotavlja več zadostne količine stresa, ki sproži adaptivne procese in napredek. Takšen program je potrebno kar najhitreje zamenjati. Vse to pa je možno, če svoje stanje ustrezno spremljamo.

V ta namen uporabljamo testiranja, ki so dostopna in razumljiva vsakomur. Rezultati testiranj v pisni obliki ponujajo uporabno orodje, ki ga bomo lahko takoj uporabili pri načrtovanju ustreznega in učinkovitega treninga.

Testiranja, ki jih opravljamo:

 • testi vzdržljivosti
 • testi gibljivosti in moči
 • testi hitrosti
 • step test
 • testi telesne sestave
 • testi mišičnega ravnovesja
 • ugotavljanja funkcionalnosti gibov
 • test submaksimalne moči
 • VO2max
 • mejne vrednosti pulza in pulz v mirovanju
 • osnovna telesna diagnostika
 • FMS- functional movement screen
 • rizične nagnjenosti k poškodbam
 • testi tehnike teka
 • analiza stopal in obutve

Za koga?

Za vse, ki vas zanima širši vpogled v svoje telo in svoje telesne sposobnosti. Za vas, ki si želite vadbeni in prehranski načrt, ki deluje. Spoznali boste, na kateri točki kondicije in moči se nahajate. Kaj izboljšati svoje kondicijsko stanje in funkcionalno moč, ki jo boste rabili za boljše športne dosežke? Za vse, ki želite izboljšati svojo tehniko teka za večji tekaški uspeh.

ZANIMA ME

3. Analiza hormonov

Hormoni in njihovo (ne) ravnovesje so najboljši indikatorji našega zdravja in počutja. Hormonsko ravnovesje nam najbolj ruši nezdrav življenjski slog. Hormonske motnje se dogajajo zaradi napačnega prehranjevanja, tempa življenja, stresa, uničujočih navad in pa tudi onesnaženosti okolja.

Kako obdržati optimalno zdravje in dobro počutje skozi uravnavanje hormonske slike. Včasih se ljudje počutijo slabo, brez energije pa ne vedo, kaj bi lahko bil vzrok k temu.
Hormoni nadzirajo vse pomembne funkcije v telesu, nadzirajo naše delovanje in od njih je odvisno naše zdravje in počutje.

Endokrini sistem si lahko predstavljamo kot orkester. Vsak hormon deluje kot posamezni instrument. Njihovo naloga je, da igrajo sinhrono, saj le tako lahko zvenijo v skladu s celoto. In kaj se zgodi, če ne sredini koncerta nenadoma violonist zaigra po svoje?
Poruši se celotno sozvočje in melodija.
Ravno tako se dogaja v našem telesu. Če le en hormon iz različnih razlogov poskoči izven svojega uravnoteženega stanja, tako vpliva na neravnovesje in delovanje ostalih hormonov in celotnega endokrinega sistema.

Kako poteka hormonska obravnava?

 1. Naredimo hormonski test iz sline. Je novodoben, cenovno dostopen in priročen način za testiranje hormonov.
 2. Na podlagi tega se ugotovi dnevno nihanje hormonov. Določimo povprečni nivo hormonov preko dneva. Preverimo odstopanja.
 3. Rezultate uporabimo za analizo (ne) ravnovesja hormonov, povezanega z vašimi simptomi
 4. Določitev individualno zasnovanega program zdravljenja s pomočjo ustrezne prehrane, ustrezne vadbe in prehranskimi dodatki. Na tem mestu sodelujemo z zdravniki in specialisti na tem področju.
 5. Spremljanje učinkovitosti hormonske obravnave

Sodelujemo z iDiagnostic, vodilnim laboratorijem v Sloveniji na področju neinvazivne metode testiranja hormonov. Uporabljamo klinično preverjene in potrjene metode, ki predstavljajo zadnje dosežke sodobne laboratorijske diagnostike.

ZANIMA ME