Osebno trenerstvo

Osebno trenerstvo

NAJBOLJŠI OSEBNI TRENERJI ZNAJO STRANKE POSLUŠATI, JIH SLIŠATI IN RAZUMETI.

Naj bo sprememba vodilo vašega življenja.

Noro je to, da počnete kar naprej eno in isto, a pričakujete drugačne rezultate. Potrebujete spremembo, do tja pa vodi odločitev. Naj bo vaša odločitev odskočna deska in ne živi pesek. Kajti, odločitve, ki jih sprejmete danes, odločajo o vašem življenju jutri. Če hočete imeti, kar še niste imeli nikoli, boste morali storiti nekaj, kar še niste naredili nikoli.

Investicija v naše zdravje, je investicija z garantiranim donosom.

Vendar kaj, ko ni časa…Boste rekli. Tisti, ki si ne vzamejo čas za telesno aktivnost in zdravo prehrano, naj si rezervirajo veliko časa za slabo počutje in bolezni. Pa vendar, če vedno upate, da iz neznanih razlogov morda za vas ne velja tista statistika o koronarnih boleznih, regenerativnih boleznih, sladkornih in psihičnih boleznih ter drugih nadlogah razvitega sveta? Upate? Upanje je sicer slab vodnik, a dober popotnik!

Nič ni trajnega in vnaprej določenega. Vse je odvisno od nas samih, da prevzamemo odgovornost do sebe in da začnemo segati preko meja, ki smo si jih postavili sami.

Ne veste, kje in kako bi začeli?

Ko ne veste kaj in kako bi s svojim telesom, da bi ga oblikovali in da bi se dobro v njem počutili, je lahko odgovor osebni trener. Gre za individualno delo posameznika in osebnega trenerja, ki prinaša nadpovprečne rezultate v najkrajšem času. Osebni trener je človek, ki mora poznati vse ravni svojega delovanja. Predvsem je fokus v prvi vrsti v telesni oziroma fizični komponenti, ki je tesno povezana s psihično in mentalno. Dober osebni trener zna strokovno in kritično presoditi glede določenega problema in ga sistematično rešiti. Če na katerekoli področju ni kompetenten za rešitev neke težave, ki jo ima stranka, ima to odgovornost in znanje, da zna ustrezno napotiti.

ZANIMA ME

Osebno trenerstvo je za vse, ki potrebujete nov zagon volje, motivacije in strokovnega znanja, ki vas usmerjeno in korak za korakom pelje do vašega končnega cilja. Kako pot bomo ubrali, prepustite nam, saj imamo na tem področju že 17 let izkušenj in preko 950 zadovoljnih strank.
Motivacija je tisto, zaradi česa boste pričeli, navada pa vas bo gnala naprej. Naš cilj in želja je, da pridobite zdrave življenjske navade, ki vas bodo vodile v boljše počutje na vseh nivojih delovanja.

KAKO VAM LAHKO POMAGAMO

1. HUJŠANJE IN OBLIKOVANJE TELESA

Za mnoge predstavlja začetek hujšanja zelo velik korak. Ali veste, da je kar 95% poskusov hujšanja in oblikovanja telesa zaradi neprimernih diet v preteklosti obsojena na propad?
Vso orodje za dobro počutje v lastnem telesu brez odvečnih maščob že imate. To ste vi in vaše telo. Vse kar potrebujete za prvi korak je prava mera poguma, da si upate preiti iz cone strahu in dvoma, da ne zmorete.
Potrebujete le še pravo mero znanja, motivacije in program, ki je pisan vam na kožo. In tu vam lahko pomagamo mi.

2. PRIDOBIVANJE MIŠIČNE MASE

Mišično maso pridobivamo s treningi moči, saj se telo na določen napor adaptira na način, ki kot rezultat prinaša večjo mišično maso. Raziskave kažejo, da po 30 letu starosti izgubimo kar 15% mišične mase in s tem tudi moči. Dolgo je veljalo, da preventivno proti izgubi mišične mase v starosti ne moremo narediti nič, vendar so zadnje raziskave razblinile ta mit. Ustrezno prilagojena vadba za moč, dokazano predstavlja močan fiziološki stimulans za naravno izločanje rastnega hormona, ki je sicer v mladosti odgovoren za rast otrok, rast mišic in kosti. Nivo porasta mišične mase je odvisen od količine vpletenih mišic v vadbo, intenzivnosti, kontrakcije, količine opravljene vadbe, stopnje treniranosti, količine počitka in seveda optimalne prehrane, prilagojene temu cilju.

UČINKI povečanja mišične mase

  • S povečanjem mišične mase se poveča tudi bazalni metabolizem, kar pomeni, da smo sposobni v stanju mirovanja pokuriti več kalorij kot bi sicer. Na ta način lahko povečamo vnos hrane ne da bi se zredili.
  • Mišična masa daje telesu obliko in tonus, zato je strah mnogih žensk, da bodo pridobile preveč mišične mase in bodo posledično izgledale kot body-builder, popolnoma odveč.
  • Z mišično maso pridobimo t.i. »varnost« v smislu preventive proti poškodbam, saj se skupaj z mišično maso krepi tudi celotni sklepni sistem, vezivno tkivo v mišicah se poveča, kar daje stabilnejšo oporo telesu.
  • V starosti, kjer se količina mišičevja drastično zmanjša, mišična masa pridobljena z redno vadbo deluje varovalno proti upadu splošne moči in tudi kostne mase. Zaradi osteoporoze se kosti zlomijo najpogosteje prav pri padcih in zlomih.

Odkrijte skrivnosti in metode za pridobivanje čiste mišične mase, večje moči in lepo oblikovanega telesa.

ZANIMA ME

3. KONDICIJSKA PRIPRAVA
Ste amater ali profesionalec? Trenirate nogomet, tenis, smučate, veslate ali igrate golf, zagotovilo za uspešen nastop je ustrezen trening. Samo veščino športne panoge izboljšujete z vadbo le -te, del svoje priprave pa je potrebno zagotoviti z bazično oziroma kondicijsko pripravo.

Trenirate torej z namenom, da bi izboljšali “performens” v svoji športni panogi, ga naredili bolj uporabnega, namenskega? Recimo torej temu funkcionalni trening. Torej kakšen mora biti najboljši funkcionalni trening, da bo imel največji doprinos k vaši športni panogi in po čem se razlikuje od navadnega »fitnes« treninga na napravah?

Funkcionalni trening mora biti logično nadaljevanje športa s katerim se ukvarjate. Pri tej vrsti treninga se trudimo razvijati ne samo brutalno moč, hitrost ali vzdržljivost, temveč vse to vkomponirati v spretnost, ki jo nato izkoriščamo v športni panogi.
Zavedati se moramo, da ni veliko športnih panog, pri katerih je potrebno veliko breme premagati le enkrat. Za performens šteje le tista moč, ki jo je tekmovalec sposoben razviti pri sami športni panogi. Funkcija je tako rekoč namen. Zato mora biti funkcionalni trening namenski trening, prilagojen za vašo športno disciplino.

Način dela

Široka kondicijska priprava, katere naloga je podpora naravnega telesnega razvoja, povečanje temeljnih fizioloških funkcij in razvoj primarnih motoričnih sposobnosti. Osnovna kondicijska priprava je namenjena razvoju splošne vzdržljivosti, trening pa je čimbolj podoben specifičnemu gibanju izbrane športne aktivnosti. Specialna kondicijska priprava je logično nadaljevanje osnovne priprave, z namenom dvigniti nivo telesne pripravljenosti skladno z fiziološkimi in metodološkimi zahtevami športa za katerega se pripravljamo.

Kondicijska priprava je namenjena rekreativcem, športnikom in vsem, ki bi si želeli maksimalno in varno pripraviti za svojo športno dejavnost, izboljšati rezultat in pripraviti svoje telo, da bo zmožno nadaljevati športno pot ( profesionalno ali rekreativno) brez poškodb in bolečin.

Celovit in strokovni pristop in sodobni znanstveni načini za maksimalen uspeh in napredek.

  • Testiranja in meritve (testiranja prilagojena posameznim športnim panogam), morfološke meritve
  • Preventivna vadba za zmanjšanje tveganja pred športnimi poškodbami, po potrebi sanacija poškodb (post-rehabilitacija)
  • Ciljni kondicijski trening ( mikro- mezo -makro cikli)
  • Preverjanje napredka, določanje novih ciljev

Dodatno:

ZANIMA ME