Vadba za starejše

Mnogi starejši so mnenja, da je zanje že prepozno, kar se tiče telesne vadbe. Dokazano je, da je redna telesna aktivnost lahko bistveno izboljša gibalne sposobnosti in posledično izboljša kvaliteto življenja starostnika. Telesna vadba deluje preventivno na srčne bolezni, ohranja funkcionalno neodvisnost, upočasni se proces staranja, ki se kaže v boleznih kot so osteoporoza, artritis, bolečine v hrbtu, diabetes, težave s srcem in krvnim obtokom.
Poleg tega redna vadba izboljša delovanje imunskega sistema, izboljša kognitivne funkcije oziroma spomin in zmanjša številne zdravstvene tegobe.

Vadba za starejše poteka individualno v zelo malih skupinah, vodi pa jo profesionalni osebni trener. Gre za popolnoma individualno, celostno obravnavo in ne za skupinsko vadbo.

Vadba ima preventivni značaj, poleg tega pa je poudarek na izboljšanju moči, gibljivosti in pripravi telesa, da je bolj odporno za poškodbe.

Za koga:

  • Vadba je primerna za vse starejše, ki želite vadite v zasebnem studiu, brez gneče in nepotrebnega hrupa
  • Vadba je namenjena vsem, ki se zavedajo pomena ohranjanja telesne aktivnosti in gibalne sposobnosti vse do pozne starosti
  • Za vse, ki imate težave s sklepi ali bolečine v hrbtu
  • Vadba je tudi za vse, ki bi radi poleg druženja naredili nekaj koristnega za svoje zdravje

V program vadbe za starejše so vključena predavanja o pomenu zdrave prehrane, o telesni aktivnosti in zdravem načinu življenja.

Ustrezna telesna aktivnost je tisto zdravilo, ki pozitivno učinkuje brez stranskih učinkov.

ZANIMA ME